Jump to Navigation

Drupal

Wat is Drupal?

Een krachtig Content Management Systeem

Drupal is een Content Management Systeem – of kortweg CMS. In mensentaal: software om een website te ontwikkelen, te onderhouden en te bewerken. Het is een systeem om uw website volledig te beheren. Van de eerste tot de laatste stap.

En Drupal is anders.

In tegenstelling tot de meeste CMS-en, staat Drupal voortdurend open voor verbetering. Dankzij een community van meer dan 720.000 ontwikkelaars, is Drupal uitgegroeid tot de meest gebruiksvriendelijke, moderne en krachtige CMS ter wereld. Open Source, heet dat. Of beter gezegd: er wordt voortdurend aan geschaafd. En daar profiteert ú van – met updates die vanuit de community komen en waarvoor u geen licentie betaald.

Niets is onmogelijk

Met Drupal beheert u op een eenvoudige manier uw volledige website. En u niet alleen. Internationale merken gebruiken Drupal voor hun websites. Zelfs het Witte Huis is overtuigd. We willen maar zeggen – Yes, We Drupal.

De kracht van Drupal ligt in modules. Elke module kan in uw website geïmplementeerd worden. En dat maakt de zaken eenvoudig. Zo kan zelfs een drupal CMS omgetoverd worden tot volwaardige webwinkel met Drupal commerce (Engelstalig).

Wat kan je ermee?

Hieronder een oplijsting van wat soort dingen je kan doen met Drupal.

  • Een typische bedrijfswebsite of high-traffic media website en alles daartussen. Bovendien is het systeem uitermate geschikt om te integeren met externe systemen (webservices, ...). en meertalige websites te bouwen.
  • Een subsite platform (multisite): manage meerdere websites op één code en/of theme. Denk aan een bedrijf dat 20 websites heeft voor verschillende producten. Door één codebase scheelt dit enorm in onderhoud. Bovendien kunnen intern medewerkers beter opgeleid worden door de uniforme back-end.
  • Webshops: met de extensie Drupal Commerce (Engelstalig) (2012) kan je simpele of complexe webshops bouwen, met al de flexibiliteit van Drupal als voordeel. Een extensie waar veel aandacht voor is en met veel toekomstmogelijkheden.
  • Eén back-end op meerdere domeinnamen (multiple sites). Met Drupal kan je content delen tussen websites. Dat kan bijvoorbeeld door meerdere domeinnamen (url’s) te koppelen aan één drupal installatie. Dan kan je zelf als webmaster kiezen op welke van je domeinnamen je het bewuste artikel (node) wil publiceren. Een voorbeeld zijn de websites van televisiezenders VIER en VITAYA.
  • Een intranet. Meer en meer worden verschillende soorten software binnen een organisatie vervangen door één software: u-weet-wel- welke. Dat geldt dus ook voor een intranet van een bedrijf/enterprise.
  • Sociale netwerksites: Wat weinigen weten is dat drupal enorm sterk is in het bouwen van sociale netwerken of community portals. Dit wordt vertegenwoordigd door de tak Drupal commons.


Main menu 2

Page | by Dr. Radut